Çalışma odaları, kişinin zevk ve istekleri göz önüne alınarak dekore edilmelidir. Her ne kadar ünlü ve şık örneklerin incelenmesi fikir verme açısından faydalı olacak olsa da, bu örneklerden yola çıkarak aynı odaları yaratmaya çalışmak doğru olmayacaktır. Çünkü yapılan işe, odayı kullanan kişinin karakteri ve zevklerine göre içinde bulunmak isteyeceği oda değişecektir. Bu yüzden öncelikle odayı çalışma odası olarak kullanacak kişinin özellikleri doğru analiz edilmelidir.
Daha kurumsal ve yüksek dikkat gerektiren işlerde çalışan kişilerin çalışma odaları sade ve cıvıltıdan uzak olmalıdır. Dikkatlerini dağıtacak ufak ayrıntılar olmamalı ve işine odaklanabileceği bir hava yaratılmalıdır. Bunun yanında rahatlık fazlasıyla önemlidir. Yorulduğunda uzanacağı bir kanepe veya zihnini dinlendirmek için bir üzerine oturup kitap okuyacağı bir tekli koltuk fazlasıyla fonksiyonel olacaktır. Tekli koltuk modelleri odanın karakterine uygun şekilde seçilebilir. Bunun yanında geniş ve kitap, laptop, defter gibi birçok materyali aynı anda kullanabileceği bir alan, çok gereklidir. Bu yüzden büyük bir çalışma masası olmazsa olmazdır.
Kurumsal bir çalışma yapısından ziyade yaratıcılığın ön plana çıktığı ve daha sanatsal işlere sahip insanların çalışma odaları daha renkli ve hareketli dekore edilmelidir. Yaratıcılığı tetikleyecek renkli biblolar, oyuncaklar, tablolar ve belki de duvar boyamaları bu tarz kişilerin çalışma ortamı için çok uygundur. Çalışma masalarının büyük olması olmazsa olmaz değildir. Hatta bir çocuk çalışma masası bile yeterli olacaktır. Bunun yanında olabildiğince rahat, hatta ve hatta uyumaya dahi imkan verebilecek mobilyalar bu odalarda mutlaka yer almalıdır.
İşini aşkla yapanlar, aşkla çalışabilecekleri alanları hak ediyorlar. Bu yüzden çalışma odalarının dekorasyonu performansı arttıracak şekilde yapılmalıdır.